Zand & Grind

Van Dijk Venlo kan sinds enkele jaren een breed assortiment zand en grind leveren. Ook tuinturf en potgrond is volop leverbaar. Met name voor tuinaanleg kan men terecht bij Van Dijk Venlo.

 

Tip, hoe berekent u de juiste hoeveelheden?

Voor vulzand: het aantal m3 plus 20 procent voor het inzakken.
Onder de bestrating moet minstens 20 cm zand liggen.
Uit 1 m3 gaan ongeveer 12 normale kruiwagens.

Voor grind voor tuin of oprit op verharde ondergrond: bij een dikte van 5 cm. is voor 20 vierkante meter (m2) een kubieke meter (m3) grind nodig.
Voor een kubieke meter beton: +/-0,6 m3 zand per m3, +/-0,75 m3 grind per m3, +/- 12 zak à 25 kg cement per m3

Wanneer gebruikt u anti-worteldoek?
Op een zandlaag voor een oprit of een pad adviseren wij geen anti-worteldoek te gebruiken. De stenen blijven los liggen en worden nooit een stevige, compacte massa.

Voor grind in de tuin gebruikt u juist wel anti-worteldoek. Het onkruid van onderaf krijgt geen kans en het onkruid dat zich van boven wortelt kan op die manier makkelijk worden verwijderd.

Een pad van grind of split
Paden en terrassen van grind en split passen bij veel tuinstijlen. Het voordeel van een pad met een toplaag van grind of split is dat je iedereen aan hoort komen lopen. Bij het aanleggen van een terras of pad van grind ga je als volgt te werk:

Zet het terras en/of pad uit en egaliseer de grond. Breng een ondergrond van anti-worteldoek aan, zodat er geen gras of onkruid door uw grind heen gaat groeien.
Breng een kantopsluiting aan die iets hoger ligt dan het pad of terras. Daarmee voorkom je dat grind en split op het gras en in de border terechtkomen. Hol paden eventueel in het midden iets uit.
Breng een ca. 5 cm dikke laag grind of split aan. Breng voor paden en terrassen in een tuin op veengrond eerst een laag puin aan dat je goed aanstampt. Stort daarop de laag grind of split.

Met name leverbaar zijn:

Met name leverbaar zijn:
Metselzand
Vloerenzand
Portland
Tuinzand
Speelzand
Woudzand / Straatzand
Spuitzand
Grind in verschillende soorten
(sier)Split
Freesasfalt
etc…